Raceclub Amstelveen Racing


Huur ‘n’ Stuur organiseert autoracen in De Meent in Amstelveen.

Altijd al willen weten hoe Max Verstappen zich voelt?
Op elke 2e en 3e vrijdagavond en elke 1e en 2e zondag van de maand: Autoracen in De Meent.

Hoe gaat dit dan in zijn werk?
Er zal worden geracet in 1 type auto en 1 type circuit per sessie. De bedoeling is ervoor te zorgen dat je de snelste tijd rijdt, je zult zien dat, naarmate de sessie vordert, je steeds snellere rondetijden gaat rijden. Na enkele ronden te hebben gereden zal de volgende deelnemer plaatsnemen, en proberen de rondetijd te verbeteren. Per sessie zullen er ongeveer 6 deelnemers meedoen om de racetijd zo veel mogelijk te kunnen benutten.

Voor welke leeftijd?
Het is niet een “gewoon” spelletje dat we spelen, we gebruiken ook professionele artikelen waar serieus mee om moet worden gegaan. We houden daarom een leeftijdsgrens vanaf 13 jaar aan. Uiteraard zijn ouderen ook welkom, in mijn directe omgeving spelen we dit ook met mensen van rond de 40, dus ook zeker leuk voor groepen van dezelfde leeftijd.

Hoe ziet zo’n Racesimulator er uit en beweegt het ook allemaal?
De setup die wordt gebruikt bestaat uit een Playseat Red Bull F1 racestoel, een Fanatec GT stuur met V2 Force Feedback base, Fanatec V3 Pedalen, een PC met een van de beste grafische kaarten; een Nvidia Gforce GTX1080 Strix. Uiteraard ontbreekt de HTC VIVE VIRTUAL REALITY bril niet, en kan ook hiermee geracet worden.  De stoel zelf beweegt niet, maar het stuur en de pedalen zorgen voor een ongekend realisme. Op het rempedaal kan zelfs een remkracht van 90 kg nagebootst worden, waarbij je dus met je volle gewicht op de rem moet gaan staan.

Wanneer kan dit?
Op vrijdags zijn de sessie tijden van 18:30 – 20:00 en van 20:15 – 21:45. Op zondag zijn ook sessies mogelijk, de tijden hiervan zijn 11:00 – 12:30 en van 12:45 – 14:15. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er gekeken worden of er andere dagen eventueel ook beschikbaar zijn.
Opgeven of meer info? Dat kan via info@amstelveenracing.nl en de kosten bedragen 80 euro voor 10 sessies, of €10,- per losse sessie, een voorkeur voor een sessietijd kan dan ook al worden aangegeven. Je kunt je natuurlijk ook met een compleet vriendenteam opgeven.

Vooraf voor 10 sessies opgeven is voordeliger en omdat er maar een beperkt aantal plaatsen per sessie beschikbaar zijn weet je in ieder geval dat jouw plek dan beschikbaar is.
Kijk anders gerust eens rond op de website www.amstelveenracing.nl of de facebook pagina: www.facebook.com/amstelveenracing